2024-től Cupra-modell is készül a győri Audiban

Hirdetés

A Volkswagen konszernhez tartozó Cupra márka egy SUV modelljét gyártja 2024-től az Audi Hungaria Zrt – közölte a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a gyártás előkészületei már megkezdődtek a vállalatnál.

Az új Cupra SUV modellt különböző motorokkal, köztük mild hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják majd Győrben.

A PHEV-változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely mintegy száz kilométeres tisztán elektromos hatótávot tesz lehetővé.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, a Q3 Sportback, valamint ezen modellek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja, emellett szintén Győrben készülnek az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.

Hirdetés

A közlemény idézi Alfons Dintnert, az Audi Hungaria igazgatóságának elnökét, aki szerint az Audi Hungaria széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több területen válik a Volkswagen konszern vállalatainak megbízható partnerévé.

Hozzátette: a Cupra-modell gyártásával hatékonyabbá teszik a járműgyár kapacitáskihasználtságát, hozzájárulnak nemzetközi pozícióik, valamint járműgyártásuk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, amely révén biztosított a munkatársaik hosszútávú foglalkoztatása.

Felidézte: a Győrben készülő motorok számos Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Cupra, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, míg szerszámgyáruk a Volkswagen és Audi konszern exkluzív modelljeihez gyárt karosszériaelemeket.

Hirdetés

A tájékoztatás idézi Les Zoltánt is, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagját, aki hangsúlyozta, hogy a Cupra-modellt a meglévő gyártási struktúrájukba integrálják a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával.

Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárat érintik – fűzte hozzá.

A győri székhelyű Audi az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója.

Tavaly 7,717 milliárd euró (2866,48 milliárd forint) árbevételt ért el az Audi Hungaria Zrt., 2,6 százalékkal, 199 millió euróval többet, mint 2020-ban. A társaság adózott eredménye 332 millió euró (12,332 milliárd forint) lett, 33 százalékkal, 167,1 millió euróval (6,2 milliárd forint) kevesebb, mint az előző évben.

Tavaly 1 620 767 motort gyártottak Győrben, 40 832 darabbal kevesebbet, mint 2020-ban, ugyanakkor 171 015 autót készítettek, 15 858 darabbal többet, mint az előző évben.

MTI
Fotó: illusztráció

Hirdetés

Hozzászólások: